Opmerkelijke webpagina`s.


Rusland, gluren bij de buren met IP-camera’s

De website www.insecam.org, gehost vanuit Rusland, verzamelt alle beelden van deze openstaande camera’s en bundelt deze. Waarom deze website dit precies doet is onduidelijk, maar via de site zijn de opnames van duizenden camera's wereldwijd te volgen.

 


Vliegtuigen volgen via Flightradar24

Dat kan allemaal op de briljante site flightradar24.com. Op deze site zie je alle vliegtuigen die boven Europa vliegen live op de kaart en kun je deze volgen.

Alle vliegtuigen zijn ingetekend in Google Maps en je ziet ze langzaam over de kaart bewegen. Opvallend vind ik het grote aantal vliegtuigen dat er in de lucht is. Ook kun je goed zien is waar alle belangrijke vliegvelden zijn. Daar zie je een grote concentratie van vliegtuigen.

En behalve de vliegtuigen volgen kun je ook allerlei informatie over de vluchten te zien krijgen. Als je op een vliegtuig klikt krijg je onder meer informatie over luchtvaartmaatschappij, vliegtuigtype, vertrekplaats en bestemming.

 


Hoeveel mensen zijn er nu in de ruimte?

We hebben zo'n 7 miljard mensen op de planeet, maar hoeveel daarvan dwarrelen op dit moment in de ruimte boven ons?

Website: www.howmanypeopleareinspacerightnow.com

 


MarineTraffic

Een handige app om het scheepvaartverkeer, welke is uitgerust met AIS, te bekijken. MarineTraffic toont de actuele posities van schepen over de hele wereld. Zij hebben het grootste netwerk over de hele wereld en bedekken een groot aantal belangrijke scheepsroutes.

Website: www.marinetraffic.com

 


Bliksemdetectie: live actueel onweer en bliksem in informatie.

Altijd op de hoogte van onweer in Nederland en Europa met de onweerradar en weerberichten. van Bliksemdetectie.nl.

Website: www.bliksemdetectie.nl

 


 
Home